Κωστικιάδης Γ. (Strength & Conditioning)


Ο Γιάννης Κωστικιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Η κλήση του στον αθλητισμό δεν άργησε να φανεί. Σε ηλικία 6 ετών ασχολήθηκε με την επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ) ως αθλητής του Α.Ο.Καβάλα.

Η μεταπήδηση του στον κλασικό αθλητισμό έγινε σε ηλικία 10 ετών όπου στην 17χρονη καριέρα του ως αθλητής μετράει αρκετές πανελλήνιες (ως αθλητής του Πανελληνίου) και παγκύπριες (ως αθλητής του Γ.Σ. Ολύμπια) νίκες καθώς και συμμετοχές και στις δύο εθνικές ομάδες, στα αγωνίσματα των 110m με εμπόδια, 400m με εμπόδια καθώς και στην σκυταλοδρομία 4 x 400m. (Εθνική Ελλάδος 1998-99, Εθνική Κύπρου 2001-2005). Η κορυφαία διεθνή επιτυχία του είναι η τρίτη θέση στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης στα 400m εμπόδια το 2005. 

Εισάγεται στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000 και παίρνει το πτυχίο του το 2005 με ειδικότητα “Προπονητική στους Δρόμους του Κλασικού Αθλητισμού”. Από το 2015 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στον τομέα του Κλασικού Αθλητισμού του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα “Ειδική Προπονητική στα Αθλητικά Άλματα”. Αυτή την περίοδο συνεχίζει τις σπουδές του ως υποψήφιος διδάκτορας στο ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ με πεδίο έρευνας την ταχοδυναμική σχέση. 

Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή συνέδρια 6 ερευνητικές εργασίες στο τομέα του κλασικού αθλητισμού και των πολεμικών τεχνών.

Προϋπηρεσία:

Εργάστηκε στους Ολυμπιακούς & Παραολυμπιακούς αγώνες του 2004 ως προϊστάμενος εξυπηρέτησης θεατών.

Από το 2005 έως σήμερα είναι προπονητής strength & conditioning και με την ομάδα του "recreation fitness team" αναλαμβάνουν αθλητές υψηλού επιπέδου διαφόρων αθλημάτων (μαχητικά αθλήματα, στίβο, ποδόσφαιρο & μπάσκετ).

Το 2006- 2008 ως γυμναστής και personal trainer σε διάφορα γυμναστήρια της Αθήνας, ενώ από το 2008 έως σήμερα εργάζεται ως γυμναστής σε μεγάλο 5αστερο ξενοδοχείο της Αθήνα.

Από το 2011 έχει αναλάβει τη θέση του υπεύθυνου του κλασικού αθλητισμού στο Αγγλόφωνο ιδιωτικό σχολείο Campion.

Από το 2016 είναι βασικός καθηγητής της Base Training & υπεύθυνος πτυχίου " M.M.A. functional training".

Από το 2018 έχει αναλάβει τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη και ομοσπονιακού προπονητή φυσικής κατάστασης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεικτών Μαχητικών Αθλημάτων (Π.Ο.ΜΜΑ).

Από τον Αύγουστο του 2020 έχει αναλάβει ως επιστημονικός συνεργάτης την Πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών της Γαλλίας στο waterpolo, την LUC Metropole (Lille, France). e-mail:  kostikiadis_yannis@yahoo.gr
iokostik@phed.uoa.gr   


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου